Dietoterapia W CHOROBACH UKŁADU POKARMOWEGO



- Choroba refluksowa,
- nieżyt żołądka, nerwica żołądka,
- wrzody żołądka i dwunastnicy,
- zakarzeńie h.pylorii,
- nieżyt jelita cienkiego i grubego,
- zapalenie błony śluzowej żołądka i jelita,
- WZJG – wrzodziejące zapalenie jelita grubego,
- mikroskopowe zapalenie jelita grubego,
- alergie pokarmowe,
- nietolerancje pokarmowe,
- zaparcia,
- biegunki,
- nadwrażliwość jelita grubego,
- uchyłi jelit,
- IBS – zespół jelita drażliwego,
- SIBO – zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego,
- SIFO – zespół rozrostu grzybiczego jelita cienkiego,
- IMO – przerost metanogenów w jelicie cienkim,
- zapalenie wątroby, marskość wątroby, stłuszczenie wątroby,
- zapalenie pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych,
- po usunięciu pęcherzyka żółciowego.

1
Ogólne zalecenia dietetyczne.
2
Indywidualnie dobrany do Twojego schorzenia plan żywieniowy.
3
Pełne moje wspracie.
